Влияе ли високият пролактин върху развитието на синдрома на Даун? [Експертен съвет]

На 35 години съм и бременна за втори път. Моето дете има NT 2.58 хипопластична носна кост NB 1.1. Изследването на теста от втора степен показа тризомия 21 1:21. Знам, че има голяма вероятност да имате болно дете със синдром на Даун. Много съм притеснен. Отивам на AC през следващата седмица и ми е интересно какво ще ми покаже амниоцентезата. Съкрушен съм, трябва ли да се тревожа толкова много предварително? Преди да забременея, имах хипопролактин и дори ядрено-магнитен резонанс, който показа, че всичко е наред.Влияе ли високият ми пролактин върху развитието на плода на бебето ми?

Повишените нива на пролактин нямат влияние върху риска от генетични дефекти. Поради високия риск от генетичен дефект, скринингът трябва да извърши амниоцентеза. Знам, че е трудно, но бих ви посъветвал да не се изнервяте, ако е възможно. Вече няма да променяте нищо, а лошите резултати все още нямат никаква диагностична стойност. Трябва да почакате.

Не забравяйте, че отговорът на нашия експерт е информативен и няма да замести посещението при лекар.

Барбара Гжехоциньска

Асистент в Катедрата и клиниката по акушерство и гинекология в Медицинския университет във Варшава. Приемам частно във Варшава на ул. Krasińskiego 16 m 50 (регистрацията е достъпна всеки ден от 8 до 20 часа).

Тагове:  Wellness Секс Различно 

Интересни Статии

add
close