Хашимото, TSH скача по време на бременност - ще радя ли здраво бебе? [Експертен съвет]

Здравейте, моля, помогнете. Има ли шанс да родя здраво бебе? Имам проблем с TSH скокове по време на бременност. Моля за помощ, за отговор на въпроса дали TSH скокове и повишено състояние причиняват вреда на детето? Би ли се разкрило нещо подобно например при ултразвуково изследване? На 30 ноември 2012 г. имах процедура за ин витро оплождане, в резултат на което съм бременна. Преди операцията резултатите от TSH, FT3 и FT4 бяха нормални. Следващите резултати бяха, както следва: 14 декември 2012 г. - TSH 6.236 (стандарт: 0.300-5.000), FT3 - 3.27 (стандарт: 1.71-3.71), FT4 -1.13 (стандарт: 0.70-1 , 48) 19.12.2012 г. - TSH 4.989 (стандарт: 0.550-4.780), FT3 -3.63 (стандарт: 2.30-4.20), FT4 1.23 (стандарт: 0.89-1.76) 4.01 .2013 г. - TSH 10.901 (стандарт: 0.550-4.780), FT3 - 3.02 (стандарт: 2.30-4.20), FT4 1.09 (стандарт: 0.89-1.76) 31.01.2013 г. - TSH 4.685 (стандарт: 0.550-4.780), FT3 - 3.34 (стандарт: 2.30-4.20), FT4 1.24 (стандарт: 0.89-1.76) 18.02.2013 г. - TSH 8.092 (стандарт: 0,550-4,780), FT3 - 3,50 (стандарт: 2,30-4,20), FT4 1,18 (стандарт: 0,89-1,76) 03/12/2013 - TSH 2,461 (стандарт: 0,550-4,780) , FT3 - 3.44 (стандарт: 2.30-4.20), FT4 1.29 (стандарт: 0.89-1.76) 10.04.2013 г. - TSH 4.730 (стандарт: 0.550-4.780), FT3 - 3 , 26 (норма: 2.30-4.20), FT4 1.20 (норма: 0.89-1.76). Влияли ли са тези колебания в TSH и такива значителни излишъци върху развитието на детето? Губя ума си, че едно дете ще се роди болно. Не знам дали има значение, но през първите месеци на бременността приемах лутеин, дуфастон, естроферм и бисокард, превърнат в допегит. И разбира се еутирокс - първо 75, след това 100, сега 125. В момента съм в 26 tc и резултатите ми са нормални. Колко вероятно е да имам болно бебе?

Поради факта, че хипотиреоидизмът е субклиничен (хормоните на щитовидната жлеза са нормални въпреки повишените стойности на TSH), шансът да имате здраво дете е огромен.

Не забравяйте, че отговорът на нашия експерт е информативен и няма да замести посещението при лекар.

Барбара Гжехоциньска

Асистент в Катедрата и клиниката по акушерство и гинекология в Медицинския университет във Варшава. Приемам частно във Варшава на ул. Krasińskiego 16 m 50 (регистрацията е достъпна всеки ден от 8 до 20 часа).

Тагове:  Лекарства Секс хранене 

Интересни Статии

add
close